Title: Enzymatic hydrolysis of ballmilled Saudi wheat straw التحليل المائي الإنزيمي لقش القمح السعودي المطحون بالكرات
Authors: Jamal E A M
Abasaeed Ahmed E
Fakeeha Anis H
Issue Date: 1996
Citation: Enzymatic hydrolysis of ballmilled Saudi wheat straw التحليل المائي الإنزيمي لقش القمح السعودي المطحون بالكرات A H Fakeeha A E Abasaeed and E A M JamalJournal of King Abdulaziz University engineering sciences King Abdulaziz UniversityVol 8 (1416 H 1996) p p 3745Fakeeha Anis HAbasaeed Ahmed EJamal E A M
Abstract: Pretreated Saudi wheat straw was enzymatically hydrolyzed using cellulase [EC 3214] in citric acid and sodium hydroxide buffer solution at pH value of 54 Decreasing the wheat straw particle size and or the rotation speed of the mixer was found to increase the concentration of the produced glucose Also increasing the cellulase to wheat straw ratio causes an increase in the yield of glucose and an asymptotic value was reached at about ten hours of reaction time The yield of glucose was found to go through a maximum upon increasing the reaction temperature from 30 to 55 °C indicating an optimum temperature This optimum glucose yield was found to occur at 37 °C
تم تحليل قش القمح السعودي المطحون باستخدام الكرات مائيا باستخدام إنزيم السلوليز [EC3214 ] في وجود محلول من حامض الستريك والصودا الكاوية، للحفاظ على الأس الهيدروجيني عند رقم 54 وقد وجد أن النقص في حجم قطع قش القمح و أو زيادة سرعة التقليب زيادة إنتاجية الجلوكوز، حتى تصل إلى قيمة ثابتة بعد عشر ساعات من بدء التفاعل وقد لوحظ أن إنتاجية الجلوكوز تصل إلى قيمة عليا في نطاق درجة حرارة تتراوح بين 30 إلى 55ْ م، وأن أقصى إنتاج للجلوكوز يحدث عند درجة حرارة 37ْ م
URI: http://172.16.0.14/Dspace/handle/123456789/14932
Appears in Collections:English Articles

Files in This Item:

File Description SizeFormat
U08M01V08I01A05.pdf206.26 kBAdobe PDFView/Open
Number of visits :803
Number of Downloads :192
Login To Add Comment or Review

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.