Title: Influence of osmotic stress on free amino acid pools and protein contents in Aspergillus tamari تأثير شدة الأسموزية على الأحماض الأمينية الطليقة والمحتويات البروتينية في فطرة أسبيرجيللوس تاماري
Authors: Abd El Moaty Abd El Razak Abd El Rahman
Issue Date: 1985
Citation: Influence of osmotic stress on free amino acid pools and protein contents in Aspergillus tamari تأثير شدة الأسموزية على الأحماض الأمينية الطليقة والمحتويات البروتينية في فطرة أسبيرجيللوس تاماري A A Razak … [et al]مجلة جامعة الملك سعود مجلة العلوم عمادة شؤون المكتبات، جامعة الملك سعودVol 16 no 1 (1985) p p 4148Abd El Moaty Abd El Razak Abd El Rahman
Abstract: تمت تنمية فطرة أسبيرجيللوس تاماري على بيئة غذائية تحتوي على التركيزات التالية من السكروز 2، 30، 40، 50، 60، 70، 80 وزن حجم وقد وجد أن الوزن الجزيئي لأشرطة البروتين التي تم فصلها زاد بزيادة تركيز السكر كما وجد أيضا أن كل من الحمض الأميني جلوتاميك والميثيونين الطليقة داخل الخلية قد زادت بزيادة تركيز السكر، كما لوحظ وجود الهستيدين، ميثيل هستيدين، هيدروكي برولين، ثنائي هيدروكسي برولين، ميثيل برولين، 5أسيتيل أورنيثين فقط في الفطر النامي على بيئة محتوية على تركيز مرتفع من السكروز، هذا وقد لوحظ اختفاء الحامض الأميني أورنيثين نتيجة لتأثير شدة الأسموزية
Aspergillus tamari was grown on media containing the following sucrose concentrations 2 30 40 50 60 70 and 80 % (w v) The molecular weight of the detected protein bands increased with increasing sucrose concentration Moreover intracellular free glutamic acid and methionine increased with increasing sucrose concentration Histidine methyl histidine hydroxylproline dihydroxyproline mythylproline and 5acetylornithine were detected only in the fungus grown on media with high sucrose concentrartion Alternatively ornithine disappeared in response to osmotic stress
URI: http://172.16.0.14/Dspace/handle/123456789/14324
Appears in Collections:English Articles

Files in This Item:

File Description SizeFormat
U01M01V16I01A05.pdf2.3 MBAdobe PDFView/Open
Number of visits :191
Number of Downloads :83
Login To Add Comment or Review

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.