Title: The occurrence and properties of dihydrofolate reductase isolated from pisum sativum L callus خواص وصفات داي هيدروفولات ريداكتاز المعزول من كالس نبات البسلة
Authors: Kirkwood Ralph C
Al Sayyid Hameda
Issue Date: 1996
Citation: The occurrence and properties of dihydrofolate reductase isolated from pisum sativum L callus خواص وصفات داي هيدروفولات ريداكتاز المعزول من كالس نبات البسلة Hameda El Sayed and Ralph C Kirkwoodمجلة جامعة الملك سعود مجلة العلوم عمادة شؤون المكتبات، جامعة الملك سعودVol 8 no 2 (1416 H 1996) p p 93106Al Sayyid HamedaKirkwood Ralph C
Abstract: تم فحص عدد من صفات وخواص داي هيدروفلات ريداكتاز (DHFR) المجزء في الرشيح للكالس المستخلص من نبات البسلة، وجد أن NADPH2 & FADH2 متخصصين في احتياجات التفاعل الإنزيمي أيضا وجد أن ثابت ميخائيل لكل من NADPH2 & FADH2 هو 165 × 105 مولار و198 × 104 مولار بالترتيب كما لوحظ أن درجة أيون الهيدروجين المثلى لتفاعل المحلول المنظم من سترات الفوسفات هي 59 أما في الحالة HCLTris فالمحلول المنظم كان 72 أيضا لوحظ أن درجة الحرارة المثلى لتفاعل كل من المحاليل المنظمة كانت عند 30 م أما بالنسبة لنشاط HDFR المتخصص قد ازدادت مع زيادة عمر الكالس وأيضا طابقت هذه الزيادة مع محتويات كل من DNA & RNA
Dihydrofolate reductase (EC1513) (DHFR) was found in the supematant fraction of pea callus extract and a number of its properties were investigated FADH and NADPH were specific requirements for the enzyme reaction Michaelis constants for FADH2 and NADPH were 165 x 105 M and 198 x 104M respectively The optimum pH for the reaction in citrate phosphate buffer was 59 in potassium phosphate buffer 62 and in TrisHCI buffer 72 ; the optimum reaction temperature for all buffers used was 30 °C The specific activity of DHFR increased with callus age and coincided with an increase in the DNA and RNA content
URI: http://172.16.0.14/Dspace/handle/123456789/13420
Appears in Collections:English Articles

Files in This Item:

File Description SizeFormat
U01M01V08I02A01.pdf3.8 MBAdobe PDFView/Open
Number of visits :202
Number of Downloads :104
Login To Add Comment or Review

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.