Titre: Effect of the suspending medium on the growth and susceptibility to heat stress of yersinia enterocolitica تأثير بيئة المعلق على النمو والإجهاد الحراري للبكتيريا يرسينيا إنتيروكوليتيكا
Auteur(s): Salamah Ali Abd Allah
Makki Sharif Izzat
Date de publication: 1991
Référence bibliographique: Effect of the suspending medium on the growth and susceptibility to heat stress of yersinia enterocolitica تأثير بيئة المعلق على النمو والإجهاد الحراري للبكتيريا يرسينيا إنتيروكوليتيكا Ali A Salamah and Shareef E Makkiمجلة جامعة الملك سعود مجلة العلوم عمادة شؤون المكتبات، جامعة الملك سعودVol 3 no 2 (1411 H 1991) p p 101108Salamah Ali Abd AllahMakki Sharif Izzat
Résumé: Yersinia enterocolitica cells incubated at 4 and 25 °C were able to grow in chicken and in beef ground meats whereas they only retained viability in chocolate milk milk or water Heating cells at 48 °C for 30 min in the ground meats of chicken and beef in chocolate milk and in milk did not cause any heat injury to them whereas the number of viable cells decreased at the same temperature in water or buffer
لقد نمت خلايا البكتيريا يريسنيا إنتيروكوليتيكا في لحم الدجاج أو في لحم الأبقار المفروم والمحضن عند درجتي حرارة 4 و25 °م بينما احتفظت بحيويتها فقط في حليب الشكولاتة، الحليب، الماء المحضنين عند درجتي الحرارة نفسيهما لم تجهد حراريا خلايا هذه البكتيريا الملقحة في لحم الدجاج أو لحم الأبقار المفروم، حليب الشكولاتة، الحليب، وذلك بعد التعريض لدرجة حرارة 48° لمدة 30 دقيقة، بينما نقصت أعداد الخلايا الحية الملحقة في الماء أو المحلول المنظم بعد التعريض أعلاه
URI/URL: http://172.16.0.14/Dspace/handle/123456789/13368
Collection(s) :English Articles

Fichier(s) constituant ce document :

Fichier Description TailleFormat
U01M01V03I02A06.pdf202.58 kBAdobe PDFVoir/Ouvrir
Number of visits :320
Number of Downloads :115
Login To Add Comment or Review

Tous les documents dans DSpace sont protégés par copyright, avec tous droits réservés.