Quality attributes of six wheat cultivars grown under waterstress conditions خاصية الجودة لستة أنواع محلية من القمح المنماة تحت ظروف الإجهاد المائي
Auteur(s):
Basahy Abd Allah Yahia
Date de publication:
1990
Référence bibliographique:
Quality attributes of six wheat cultivars grown under waterstress conditions خاصية الجودة لستة أنواع محلية من القمح المنماة تحت ظروف الإجهاد المائي A Y Basahyمجلة جامعة الملك سعود العلوم الزراعية عمادة شؤون المكتبات، جامعة الملك سعودVol 2 no 2 (1410 H 1990) p p 203209Basahy Abd Allah Yahia
Résumé:
The response of six local old cultivars of Saudi Arabian wheat in relation to quality of grains was studied under water stress conditions Three watering intervals were used ; 10 16 and 22 days Moisture fat protein and amino acid profile were obtained Results showed that the cultivars have high content of protein and some have high content of glutamic acid This has an important implication in human nutrition درست جودة المحصول في ستة أنواع من القمح المحلي المملكة العربية السعودية زرعت تحت ظروف مختلفة من الإجهاد المائي امتدت ما بين عشرة واثنين وعشرين يوما هذا وقد دلت النتائج على أن البروتين بمحصول هذه الأنواع تميزه نسبة عالية من حمض الجلوتاميك ذي القيمة الغذائية الكبيرة في غذاء الإنسان